Vergoeding

OVEREENKOMST ALTERNERENDE OPLEIDING (OAO) 
Deze overeenkomst wordt gebruikt voor opleidingen van 20 uur of meer en waar er alternering is op de reële werkplek. Je krijgt een leervergoeding afhankelijk van je competenties, je vooropleiding en jouw ervaring. Hieronder vind je de bedragen die van toepassing zijn vanaf 01/03/2020.
€ 471.50 per maand tijdens het eerste opleidingsjaar van de alternerende opleiding.
€ 520.30 per maand wanneer je het eerste opleidingsjaar van de alternerende opleiding of de tweede graad van het secundair onderwijs met succes beëindigd hebt.
€ 560.90 per maand wanneer je het tweede opleidingsjaar van de alternerende opleiding of het eerste jaar van de derde graad van het secundair onderwijs met succes beëindigd hebt.

DEELTIJDSE ARBEIDSOVEREENKOMST (DAC)
Je ontvangt een uurloon.
Deze overeenkomst wordt gebruikt in de sectoren waar de sociale maribel van toepassing is en voor opleidingen waar je minder dan 20 uur werkt op een reële werkplek. Je ontvangt een loon afhankelijk van de CAO in de sector. De vakantieregeling volgt de regeling van het bedrijf of de sector. 

DEELTIJDS BEDIENDENCONTRACT (DBC)
Je ontvangt een maandloon.

VDAB
Als je start in het CLW, word je ingeschreven in de VDAB door je trajectbegeleider.

GROEIPAKKET (de vroegere kinderbijslag)
Je groeipakket blijft behouden.
Let wel op:
- indien je naast je OAO een studentenjob opneemt, dan mag je hierin niet meer dan 475u presteren per kalenderjaar (let op: bij DEZELFDE werkgever is dit enkel mogelijk tijdens de GROTE vakantie)
- Indien je naast je OAO nog een arbeidscontract opneemt, dan mag dit niet meer dan 80u per maand zijn.
 Hier vindt u de officiële fiche vanwege de overheid. Bovenstaande regelgeving geldt enkel voor leerlingen gedomicilieerd in Vlaanderen.