" />

IN DE KIJKER

Door de jaren heen kregen onze jongeren de kans om te leren, te werken, en voornamelijk heel veel ervaring op te doen in het buitenland. Dit kon gerealiseerd worden door tal van Erasmusprojecten.
De stuwende krachten achter de internationalisering op onze school zijn onze leerkrachten Jo Bossuyt, Pieter Eeckhout, Ilse Snauwaert en Ann Wyseur.  Zij realiseerden reeds projecten in Nederland, Letland, Polen, Kroatië, Griekenland, Noorwegen, Italië, Engeland, Duitsland, Turkije, Litouwen, Roemenië, Finland en op Martinique! Petje af!

04/02/23 tem 19/02/23 Martinique
Met onze leerlingen van de opleiding kapper trokken we naar Martinique, inderdaad, niet bij de deur maar des te meer de moeite waard!! Wil je graag weten wat onze leerlingen en leerkrachten daar uitspookten, klik dan op de linkse foto voor het artikel dat in de krant van Martinique verscheen. Onder de de foto waar onze leerlingen/leerkrachten pronken met hun behaalde diploma vind je het verslag dat de plaatselijke televisie bracht!
PS: zet je Franse bril op! 

06/12/22 Make Me Smile

Dankzij een mooie donatie van Make Me Smile kunnen een aantal van onze kwetsbare jongeren toch starten in de beroepsopleiding van hun keuze. Wij mochten 2 startpakketten van werk- en veiligheidskledij per opleiding in ontvangst nemen en dit voor een totaalbedrag van 3486€!

 

Dikke dank-je-wel aan Make Me Smile!!
Klik op één van bovenstaande foto's voor meer info over deze fantastische organisatie.

21/11/22 Ambassadeur Lekker van bij ons
Onze leerlingen van de opleiding voeding en horeca zorgen dagelijks voor een heerlijk menu in ons didactisch restaurant Petit Plaisir , en dit onder het toeziend oog van onze chef-koks Tim Deldaele en Pieter Eeckhout.                                     Wij kregen onlangs de titel van "ambassadeur - lekker van bij ons"!!  Ons team-voeding kon aantonen

- dat ze lekkere, veelzijdige voeding vol smaak serveren;
- dat ze werken met producten van bij ons;
- dat ze bovenal gepassioneerd zijn en dit overbrengen op onze leerlingen;
- dat de producten waarmee zij werken kwaliteitsvol zijn;
- dat zij openstaan voor innovatie en duurzaamheid.

                   

Bovenstaand logo prijkt vanaf nu boven onze deur!
Dikke proficiat aan onze chef-koks!! 

23/06/22 Nick Vanglabeke
Reporter Margaux (van "De Madammen", Radio 2) verrast onze Nick met zijn nominatie als Leraar van het jaar!!
En of dit meer dan verdiend is!!!!! Klik op de foto hieronder en herbeluister de radio-opname!
Klik op de onderste foto en lees het artikel dat verscheen in de Streekgenoot. Voila, dat is onze Nick, en we zijn er fier op!!!


08/05/22 / Kimme Tigra
"De gynaecoloog zegt dat ik een mooie baarmoeder heb. De stagiair die heeft mogen meekijken bevestigt dat. Aangezien je vanaf twee moorden kunt spreken van een seriemoordenaar, kan je dan vanaf twee toeschouwers spreken van een fanclub?
Ik deed twee keer mee aan een joboriëntatiecursus van de VDAB. De eerste keer moest ik begrafenisondernemer worden. De tweede keer circusartieste. Gelukkig heb ik nu een derde optie: Baarmoedermodel. Mijn moeder loog dus niet toen ze me mijn hele jeugd verzekerde dat mijn schoonheid vanbinnen zit. Ik krijg een echo mee van mijn gynaecoloog. Ik upload die als nieuwe profielfoto op Tinder en ik wacht."


Waaaw, ........prachtig, ........groots in zijn kleinheid, ........heerlijk,..........wondermooi..........deze woorden komen spontaan in me op bij het lezen van bovenstaand 'zeer kort verhaal'.

Kimme Tigra dus, ja Kimme Tigra, zij heet in het echte leven gewoon Kim Lefevre,..........zij is onze collega, en volgt in deze functie onze leerlingen op die in de aanloopfase zitten :-). We zijn fier op onze leerlingen maar ook op onze collega's!

Kimme Tigra schrijft zeer korte verhalen (zkv) die vaak gaan over katten, seriemoordenaars en haar jeugd. Na een opleiding Literaire Creatie aan het conservatorium van Kortrijk begon ze deel te nemen aan open mic's en voorleesavonden. Ze verscheen al op podia van onder andere De Sprekende Ezels, Droef, Kinky Star, Slam the Tea, Ballonnenvrees en Auw La. Elke woensdag post ze een zkv op haar Instagrampagina Kimmetigra. Zij publiceerde ook reeds in 'Op ruwe planken', een zeer gekend Nederlands literair magazine. Onlangs won zij de 2de prijs in de prestigieuze literaire wedstrijd van de KULAK KU Leuven in de categorie proza met bovenstaand zkv! Deze zomer doet zij mee aan Spots op West in Westouter.
Wil je meer van haar lezen? De bundel 'Prozac en gezelschapsdieren' i.s.m. Tochthond verscheen een maand geleden!

18/04/22 / My story: CLW Kortrijk schildert eigen verhaal in het S.M.A.K.
Leerkracht PAV Jo Bossuyt werkt nu al enkele jaren met haar leerlingen rond het internationale project My Story Map. Dat zet biografische verhalen in in de strijd tegen schooluitval. Dit jaar wilde ze het project uitbreiden. Naast het traject in de klas zetten de leerlingen hun verhaal ook nog eens om in beeldende kunst. Die samenwerking met het Gentse SMAK kreeg de steun van dynamoPROJECT. Klik op onderstaande foto om hier meer over te weten te komen....

18/04/22 / Mobiele snoezelboxen voor kinderen met een beperking.
De leerlingen van creatieve mus An Zeelmaekers (leerkracht 3de graad verzorging) maken momenteel mobiele snoezelboxen in het kader van het project DURF2030. Dat gebeurt samen met de leerlingen van bedrijfsbeheer (onder leiding van Ilse Snauwaert), op vraag van SKIVER, een nieuwe jeugdbeweging die werkt met kinderen met een beperking. Klik op onderstaande foto's voor meer info.

20/04/21/ Hieronder vindt u een citaat uit Klasse (Met een krachtig schoolbeleid blijf je overeind in crisistijd) , gesprek met Lieven Viaene, inspecteur-generaal van de onderwijsinspectie. 

"In het deeltijds beroepsonderwijs voelen leerlingen zich gelukkiger dan in het voltijds beroepsonderwijs. De overstap naar modulair onderwijs met een sterke individuele begeleiding heeft daar waarschijnlijk mee te maken: in het deeltijds onderwijs werken leerlingen heel gericht naar een kwalificatie toe en voelen ze meesterschap. Misschien kunnen we aan de hand van die resultaten de aanpak in ons voltijds leerplichtonderwijs in vraag stellen?"


15/03/21/ Minister van Onderwijs Ben Weyts, directeur-generaal van het Katholiek Vlaanderen Lieven Boeve en Voorzitter van de Vlaamse scholierenkoepel Louis Notte kwamen op bezoek in ons centrum n.a.v. de volledige heropening  van onze school.

Klik hieronder op de verschillende foto's om een beeld te krijgen van  deze uitzonderijke dag!                  


07/01/21/ Centra Leren en Werken laten zich horen door een protestactie. Zij vragen de ministers om hun plannen bij te sturen, anders zou Duaal Leren nefast kunnen zijn voor duizenden jongeren. Ook in de aanloopfase moeten onze leerlingen namelijk de kans krijgen op een kwalificatie. Daarnaast is de oneerlijke financiering een reden tot protest! Vlaams Volksvertegenwoordiger Loes Vandromme deelt alvast onze bezorgdheden.

Klik hieronder op de verschillende foto's om een beter beeld te krijgen van de actie.

Contacteer ons

CLW Kortrijk

Scheutistenlaan 8
8500 Kortrijk

Tel: 056/25.92.08

info@clwkortrijk.be

Contact