In beeld

Topnieuws

SOS Schilderen


Samen met kinderen van de lagere school van De Levensboom uit Wevelgem deden we mee aan de actie SOS - Schilder Op School. Filip Verstraete en Sven Desander stonden in voor de hele organisatie. Ook Luc Blanckaert, oud-collega schilderen, kwam langs. Hij is peter van deze actie en kon natuurlijk niet ontbreken. En het was snel duidelijk... als schilder geef je kleur aan je toekomst!

Warmste Week


Zowel leerlingen als leerkrachten hebben zich fantastisch ingezet voor de Warmste Week.
Er werden verschillende acties opgericht. Het eindbedrag mag er dan ook zijn.
Wil je weten hoeveel? Kijk dan even naar het filmpje

CLW naast een WRC tijdens de 6 Uren van Kortrijk


Het CLW is dit weekend (25/26 nov) aanwezig op de 6 uren van Kortrijk met "DE GEIT"! Deze wagen is ontwikkeld door onze leerlingen, onder de deskundige leiding van onze leerkracht Antoon Vanhede en in samenwerking met ZANIBOO (zij zagen en boren in beton als ware het een zachte materie.....). Vier van onze leerlingen verzorgen het onderhoud van de wagens tijdens de rally. Allen daarheen!! 
(voor de analfabeten onder ons :-) WRC = World Rally Car)

Receptie bij de buren

Onze leerlingen voeding verzorgden de receptie voor onze goede buren, het VTI. Minister Crevits opende officieel Steamlab 21, een samenwerkingsproject tussen het VTI en de UGent.


Entrepreneurial-day

Op donderdag 19/10 namen Jason Depypere en Phebe Verstraeten deel aan de Entrepreneurial-day in de gebouwen van Ernst&Young.

Dit was de Belgische finale van Youthstart. Uit alle presentaties van Youthstart werden er telkens 15 gekozen in de categorie 'best idea' en 'real market'.  Jason werd geselecteerd voor 'real market' en Phebe voor 'best idea'.  
Phebe stelde het Centrum voor Doven en Slechthorenden voor en Jason zette zijn bedrijf J-Paint in de verf. Beide hielden ook een stand open op de entrepreneurial village. 
Ze deden dit meer dan voortreffelijk want ze behaalden volgende prijzen:

Bovendien ging Phebe ook aan de haal met de publieksprijs, zij stoot hiermee door naar de Europese finale die doorgaat eind november in Sofia (Bulgarije)! 


Sportdag 2017

Op een zonnige herfstdag in oktober gingen we met iedereen van het CLW op sportdag naar de Gavers. Het enthousiasme van leerkrachten en leerlingen was niet ver te zoeken. Enkele leerlingen kregen de kans om in de manege van het Gavergoed te paardrijden, volgens de leerlingen en leerkrachten een heel aangename ervaring. Andere sportievelingen kozen om deel te nemen aan een grote mountainbiketocht van ongeveer 30 km. Enkele valpartijen van zowel leerkracht als leerling hielden hen niet tegen om door te zetten en het parcours volledig af te leggen. 
In de Gavers werden de leerlingen begeleid door Oenanthe. Kayakken, muurklimmen en mountainboarden stonden op het programma. Voor de echte durvers was er ook het hoogtouwenparcours. 
Zowel leerlingen als leerkrachten hebben hun grenzen verlegd en konden met een voldaan gevoel de sportdag afsluiten.
Bedankt aan iedereen voor deze fantastische dag!

De sportdagen gingen door op 17 oktober en 19 oktober.  


Uitreiking diploma's en getuigschriften bedrijfsbeheer 2016-2017

We zijn super trots op de leerlingen die dit jaar tijdens de uitreiking een diploma en/of getuigschrift bedrijfsbeheer behaalden.


Nieuwe opleiding!

Vanaf september bieden wij de nieuwe opleiding "Polyvalent onderhoudswerker gebouwen" ofte "klusjesman" aan!!! 
De onderhoudswerker gebouwen onderhoudt gebouwen en bijhorende gronden. 
Hij voert kleine herstellingswerken uit en verfraait de infrastructuur. 
De onderhoudswerker gebouwen controleert de goede werking van de elektrische, sanitaire en verwarmingsinstallaties en de toestand van daken en waterafvoersystemen. 
Hij onderhoudt toegangswegen, parkings en groenvoorzieningen.