Hulpkok

Je leert de basiskooktechnieken en het voorbereidend werk (mise-en-place) voor warme en koude keukenbereidingen.
Je leert voedingsmiddelen voor de keuken bestellen en ontvangen, keukenactiviteiten organiseren en opvolgen en instructies geven aan keukenmedewerker.

De opleiding hulpkok bestaat uit 5 modules:

  1. Initiatie keuken
  2. Keukentechnieken
    Na het succesvol doorlopen van bovenstaande modules behaal je het certificaat keukenmedewerker.
  3. Keukenprocessen
  4. Koude keukenbereidingen
  5. Warme keukenbereidingen

Voor deze opleiding moet je een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je lichamelijk geschikt bent om de opleiding te volgen. 
Een arts, aangesteld door het CLW, levert dit attest af. 
Ofwel vóór 1 oktober van het lopend schooljaar ofwel onmiddellijk indien je je later inschrijft. 
Je hoeft dit attest maar één keer aan te vragen want het blijft geldig voor de rest van je (ononderbroken) secundaire studies waarin je één of meer van zulke opleidingen volgt.

Hieronder kan je het volledige traject bekijken.